miércoles, 22 de abril de 2015

FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA - 50 Aniversari



Any rere any, els llibres prenen els Jardins dels Vivers amb motiu de la Fira del Llibre. Enguany és especial, es complixen 50 anys des de la seua primera edició.

La primera edició de la Fira del Llibre es va celebrar del 12 al 22 de març de 1953 amb la participació de 21 casetes en la Plaça de la Glorieta, actualment el parc de davant del Tribunal Superior de Justícia.
Després d'anys sense celebrar-se una altra edició, va ser en 1966 quan l'agrupació Provincial de Llibrer i Editors va organitzar la Fira Nacional del Llibre en l'actual plaça de l'Ajuntament amb 31 casetes de llibreries, editorials i distribuïdors. Es va continuar celebrant en la plaça de l'Ajuntament fins 1980.
Després de diversos esdeveniments, en 1981, la ubicació de la Fira del Llibre es va desplaçar fins al Saló Columnari de la Llotja. Però després de diverses edicions, el gremi de llibrers es van adonar que el singular monument es quedava xicotet per a l'àmplia oferta que volien mostrar.

Es va tornar a la plaça de l'Ajuntament l'any 1984, encara que l'any següent, en 1985, es va inaugurar la XX Fira del Llibre de València en el seu actual emplaçament, els Jardins dels Vivers



En estes 50 edicions, la Fira del Llibre de València ha crescut molt des dels seus començaments. Enguany se celebra del 22 d'abril fins al 3 de maig on compten amb un total de 81 casetes assistents, així com un ampli programa d'activitats, tallers, compta contes, firma de llibres, etc. Veure açí el programa.

La Fira del Llibre és una bona oportunitat per a introduir-nos en el meravellós món de la lectura, així com transmetre este gest als més xicotets, per això la nostra associació organitza una eixida el diumenge 26 d'abril per a acudir a dos tallers infantils que s'impartiran en el recinte. 

L'eixida esta programada a les 10:15 des del nostre casal, on cada un acudirà als Jardins dels Vivers per a assistir als tallers següents: 

11:00 - I... vaig comptar signat... vaig comptar acabat!: Oportunitat per a acostar als més xicotets a la llengua de signes. 

11:30 - Instrumales Musiquentos: Es crearà una orquestra d'animals. 

Després tornarem al casal per a menjar tots allí, 

Vos esperem.


FERIA DEL LIBRO DE VALENCIA
50 Aniversario

Año tras año, los libros toman los Jardines de los Viveros con motivo de la Feria del Libro.
Este año es especial, se cumplen 50 años desde su primera edición

La primera edición de la Feria del Libro se celebró del 12 al 22 de marzo de 1953 con la participación de 21 casetas en la Plaza de la Glorieta, actualmente el parque de delante del Tribunal Superior de Justicia.
Tras años sin celebrarse otra edición, fue en 1966 cuando la agrupación Provincial de Librero y Editores organizó la  Feria Nacional del Libro en la actual plaza del Ayuntamiento con 31 casetas de librerías, editoriales y distribuidores. Se siguió celebrando en la plaza del Ayuntamiento hasta 1980.
Tras varios acontecimientos, en 1981, la ubicación de la Feria del Libro se desplazó hasta el  Salón Columnario de la Lonja. Pero tras varias ediciones, el gremio de libreros se percataron que el singular monumento se quedaba pequeño para la amplia oferta que querían mostrar.
Se regresó a la plaza del Ayuntamiento en el año 1984, aunque el año siguiente, en 1985, se inauguró la XX Feria del Libro de Valencia en su actual emplazamiento, los Jardines de los Viveros.
En estas 50 ediciones, la Feria del Libro de Valencia ha crecido mucho desde sus comienzos. Este año se celebra del 22 de abril hasta el 3 de mayo donde cuentan con un  total de 81 casetas asistentes, así como un amplio programa de actividades, talleres, cuenta cuentos, firma de libros, etc. Para ver el programa picha aquí.
La Feria del Libro es una buena oportunidad para introducirnos en el maravilloso mundo de la lectura, así como trasmitir este gesto a los más pequeños, para ello nuestra asociación organiza una salida el domingo 26 de abril para acudir a dos talleres infaltiles que se impartirán en el recinto.
La salida esta programada a las 10:15 desde nuestro casal, donde cada uno acudirá a los Jardines de los Viveros para asistir a los siguientes talleres:
11:00 - I… conte signat… conte acabat!: Oportunidad para acercar a los más pequeños a la lengua de signos.

11:30 - Instrumales Musiquentos: Se creará una orquesta de animales.

Luego regresaremos al casal para comer todos allí,

Os esperamos.

1 comentario:

  1. A vore si no plou i podem disfrutar d'un dia de categoria.

    ResponderEliminar

Déjanos tu comentario...